Jouw strategie 2018: dobberen of doorstomen?

Zonder bestemming kun je geen koers houden!

Dat het weer richting het einde van het jaar gaat, merken we bij W2 Insight aan de ondernemers die op ons pad komen en die weer druk bezig zijn met hun strategie en het bepalen van hun missie en visie voor 2018. Voor velen een noodzakelijke exercitie, waar vaak met niet al te veel enthousiasme naar uitgekeken wordt.

stip op de horizon

Dobberen
We komen hierbij regelmatig twee soorten ondernemers tegen: ondernemers die geen bestemming, geen stip op de horizon hebben én ondernemers die dat wél hebben, maar die de route om op hun bestemming te komen niet helder hebben. In beide gevallen loop je het risico dat je als ondernemer maar wat rond dobbert.
Maar iedereen heeft dromen en we maken allemaal plannen. Als ondernemer sta je nooit stil. Je bent altijd onderweg. Maar waar naartoe? Zonder een duidelijke bestemming heb je geen idee welke keuzes je op de route moet maken of die je  moet maken als het anders gaat dan verwacht.  Wat je nodig hebt is een Strategie!

concurrent

De Concurrentie
Vaak wordt er geroepen dat men werk, opdrachten of klanten nodig heeft. Daar draait het allemaal om. Maar er is werk genoeg. Kom maar eens kijken in mijn achtertuin 🙂
Wat je wil is een ‘Transactie‘. Je wil iets doen, voor een ander, waar diegene wat aan heeft. En als diegene daar tevreden mee is, omdat jij zijn of haar behoefte invult of probleem oplost, betekent dat, dat er voor jou ook een beloning in zit. Als die transactie klopt, dan heb je je bestemming gevonden.

Waar veel ondernemers zich op vastbijten en ook op vastlopen, is de Concurrentie.
Het is heel makkelijk om te kijken wat de concurrentie doet en daarop te reageren. We zijn vaak niet anders gewend. Maar hoe zit het dan met je eigen visie?

Wij zijn ervan overtuigd dat je veel meer impact kunt maken bij je klanten of je medewerkers, wanneer je niet reageert vanuit de invalshoek ‘concurrentie’, maar vanuit visie! Kijk en zie wat er nodig is in de wereld om deze een beetje beter te maken. Doe dat voor de juiste mensen, in de juiste vorm en succes volgt automatisch.

strategie met ballen

‘Strategie met Ballen’
W2 Insight helpt daarom ook ondernemers die aan het dobberen zijn, met het bepalen van hun strategie.
Strategie is een wijze om te kiezen uit alternatieven. Niets meer en niets minder. Een goede strategie bevat een heldere bestemming en een duidelijke route. Met een duidelijk verband tussen je bestemming en je route ben je ook in staat om onderweg alternatieve wegen te bewandelen en toch op koers te blijven.

De methodiek ‘Strategie met Ballen’ wordt tevens tastbaar gemaakt door een tool van 7 ballen en een touwtje. Deze tool is naderhand ook een voortdurende reminder aan jouw bestemming en jouw persoonlijke route daarnaartoe.
‘Strategie met Ballen’ is een methode voor iedereen. Snel, eenvoudig en uitermate doeltreffend!

De Workshop ‘Strategie met Ballen’
Wil je meer te weten komen over hoe Strategie met Ballen in elkaar zit en daar vervolgens zelf actief mee aan de slag gaan? Dan is deze workshop écht iets voor jou! De workshop Strategie met Ballen is dé workshop waarin je binnen 3 uur leert hoe je op ongeëvenaarde wijze je eigen strategie haarscherp krijgt, heldere doelen stelt en deze daarna ook gaat bereiken. De workshop is er voor iedereen die succesvol zijn of haar koers wil bepalen.
Er staan in 2017 nog drie workshops op de agenda. Je kunt je inschrijven voor de workshops in Eindhoven  of die in Maastricht.

Strategie One
Wil je vooral snel strategisch inzicht krijgen? Dan kunnen we je helpen met Strategie One. Strategie One wordt door ondernemers gebruikt om focus aan te brengen, om te kiezen tussen ‘linksaf’ of ‘rechtsaf’, of door bedrijven die hun klanten beter willen bedienen en eerst een strategische richting willen bepalen.
Strategie One duurt 3 uur. Aan de hand van de A0-poster wordt er in een interview/gesprek live de strategie opgetekend. Keuzes worden ter plekke getoetst en gemaakt. Je zit er met je neus bovenop. De vragen zijn scherp en effectief. De poster houdt het concreet. Geen onnodige context of lange uiteenzettingen maar een duidelijke focus.

Belangstelling? Is dit iets waar we JOU mee verder kunnen helpen? Klik dan HIER zodat we jouw eigen sessie in kunnen plannen!

doel

Doorstomen!
Kortom met een heldere strategie heb je een fantastisch kader, waaraan je álle keuzes die voorbijkomen kunt toetsen. Dan dobber je nooit meer, maar kun je doorstomen op weg naar jouw bestemming en dát geeft enorm veel energie!

PS: Misschien heb je dat gevoel zelf al gekregen tijdens het lezen… Inderdaad, overal waar in dit artikel het woord ‘Ondernemer’ staat, kun je dat ook weghalen en vervangen door ‘leidinggevende’, ‘manager’, ‘medewerker’, ‘voetbalcoach’, ‘sporter’ etc.  Strategie is namelijk voor iedereen want iedereen moet in z’n leven en werk voortdurend keuzes maken.

Laat dat alsjeblieft altijd keuzes zijn die bij jou passen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opdrachtgevers die in onze aanpak geloven