Leiderschap begint bij jezelf

Mensen met een helder doel voor ogen of een diep gevoelde ambitie zijn succesvoller dan mensen die dat niet hebben.

Persoonlijk leiderschap is de mindset dat je aan het ‘stuur’ staat van je eigen leven en je hierbij vervolgens focust op datgene wat je wilt bereiken. Uiteraard zijn dat dan de zaken waar je invloed op hebt of kunt gaan hebben.

Welke koers heb jij voor jezelf? Waarheen stuur jij?

Ik wil graag een gesprek hierover

Jij als leider

Leiderschap is gericht op het bereiken van resultaat.

Succesvolle leiders weten het beste uit zichzelf maar ook hun mensen naar
boven te halen en weten individuele medewerkers te motiveren en te inspireren. Empathie, gevoel voor menselijke relaties en een goede communicatie zijn hierbij de belangrijkste ingrediënten.

Leiderschap is geen truc of kunstje. Het zit in iedereen maar je moet het wel goed leren gebruiken, koesteren en blijven ontwikkelen. Het begint ook altijd bij jezelf; je persoonlijke leiderschap.

visie

Leiderschap vraagt om Visie:

Een oud spreekwoord zegt: “Wanneer je niet weet naar welke haven je wilt varen, is geen enkele wind de juiste”.

Leiderschap vraagt altijd om een heldere ‘Stip aan de horizon’. Je wilt antwoord kunnen geven op de vraag; “Waar wil ik naar toe en om welke reden?”.

Pas wanneer je dit antwoord hebt, kun je de juiste strategische keuzes maken om ambities en doelen ook daadwerkelijk te realiseren.

Samengevat: Hoe helderder de ‘Stip”, hoe effectiever de strategische keuzes die je als organisatie of als leider kunt maken en hoe groter je uiteindelijke succes.

 

Een heldere ‘bestemming’ voor je organisatie?

Kom tot een strategie met ambitie; een ‘Strategie met Ballen’!
Meer weten?

strategie met ballen

Onze aanpak

Sta jij aan het hoofd van een organisatie en wil jij optimaal functionerende teams bouwen waarin wordt samengewerkt en medewerkers hun capaciteiten en talenten inzetten voor een prachtig eindresultaat?

Als OrganisatieGroei zijn we er voor organisaties die hun teams naar een hogere performance willen tillen. We zijn er ook voor leidinggevenden die hun eigen leiderschap willen blijven ontwikkelen en die ambiëren dat hun medewerkers kunnen blijven groeien in hun eigen functioneren, samenwerking en ontwikkeling.

Ontdek onze aanpak

Opdrachtgevers die in onze aanpak geloven

Actueel

Ontvang gratis ons e-book

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ons e-book met 25 inspirerende verhalen over leiderschap.