Personalcolor

Waarom Personalcolor

Ieder mens is uniek. De één is een echte teamplayer, de ander juist meer solistisch. Sommige mensen zijn rationeel, anderen vertrouwen meer op hun gevoel.

Om een volledig en verhelderend beeld van jezelf te krijgen is er Personalcolor.

Personalcolor is een persoonlijkheidsprofiel dat je inzicht geeft in hoe je jezelf ziet én hoe anderen, uit de zakelijke en persoonlijke omgeving, jou ervaren. Daarnaast geeft Personalcolor je inzicht in jouw sterke eigenschappen en mogelijke ontwikkelpunten.
Personalcolor is het persoonlijkheidsprofiel dat je het meest complete beeld van jezelf geeft!

Het Personalcolor persoonlijkheidsprofiel wordt gebruikt bij:

 1. Persoonlijke ontwikkeling
  Personalcolor helpt mensen om hun eigen gedrag beter te begrijpen en zo hun persoonlijke en/of commerciële effectiviteit te vergroten.
 2. Communicatie verbetering
  Personalcolor helpt individuen bij het verkrijgen van inzicht in anderen. Zo wordt het mogelijk om effectiever met anderen om te gaan. Onderlinge verschillen worden gewaardeerd en relaties verbeteren.
 3. Teamvorming- en ontwikkeling
  Personalcolor vergroot het begrip voor de verschillen tussen teamleden. Hierdoor zijn teams beter in staat om de onderlinge communicatie te verbeteren en de samenwerking te optimaliseren.
 4. Management en leiderschapsontwikkeling
  Personalcolor helpt managers om beter te begrijpen wat het effect van hun gedrag op hun medewerkers is. Wat zij in hun rol bij voorkeur doen en waar zij meer aandacht aan kunnen geven.
 5. Organisatieverandering
  Personalcolor ondersteunt organisaties bij veranderingsprocessen door inzichtelijk te maken waarom mensen verschillend reageren op verandering.

Hoe werkt het?
Personalcolor is gebruiksvriendelijk en, omdat het online is, overal en op elk moment beschikbaar. Om gebruik te kunnen maken van Personalcolor heb je alleen een computer met internetverbinding en een inlogcode nodig. Als je eenmaal ingelogd bent, kun je je eigen vragenlijst invullen. Je kunt ook je zakelijke en persoonlijke relaties vragen om de vragenlijst voor je te beantwoorden.

Kleuren
Het Personalcolor instrument maakt gebruik van vier basiskleuren; rood, geel, groen en blauw. Iedere kleur heeft zijn eigen, specifieke betekenis. Dit zorgt ervoor dat de uitkomst makkelijk te interpreteren is en dus goed te gebruiken is in het dagelijkse leven.

W2 Insight is geaccrediteerd Partner van Personalcolor.
We hebben de afgelopen jaren veel instrumenten onder de loep genomen die ons goede en gedegen persoonlijkheidsprofielen beloofden voor medewerkers en organisaties.
Helaas vonden we geen enkel instrument dat aan onze maatstaven van effectiviteit, kwaliteit en praktische toepasbaarheid tegemoet kon komen. Tot nu toe dan.
Personalcolor heeft echt ons enthousiasme weten te wekken. We weten zeker dat dit ook bij jou het geval zal zijn!

Meer informatie:

5 reacties op “Personalcolor

 1. Leo scholl zegt:

  Stel, en ik bedoel echt stel, dat iemand iemand wil liken, maar bewust gekozen heeft om niet te facebooken en dat die bewuste iemand daardoor de andere iemand niet kan liken….is dat dan een gemiste kans of betekent dit dat de ene iemand de kans moet krijgen om de andere iemand op een andere manier te kunnen liken? Indien daadwerkelijk die kans gegeven wordt, getuigt dit dat van een gedegen persoonlijkheidsprofiel? En indien niet, dient dan door die andere iemand een nieuw profiel van hem(of haar) aangemaakt te worden?
  Voor die ene iemand een weet voor de andere iemand een vraag.
  Moraal van dit verhaal: persoonlijkheid is een kwestie perceptie en dat geldt hetzelfde voor liken. Bij dezen liked deze persoonlijkheid dus via een omweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opdrachtgevers die in onze aanpak geloven