Leiderschap begint met dromen

Drie voordelen van dromen als business tool.

leiderschap en dromen

Al eerder schreven we in onze artikelen en teksten over dromen. Dromen als noodzaak om verder te komen, om in beweging te komen en dromen omdat het vooral fantastisch is om te doen!

Maar de vaardigheid om te dromen is in deze tijd niet meer vanzelfsprekend aanwezig. Mensen vinden het moeilijk en soms roept een uitdaging om te dromen zelfs weerstand op.

Hoe is dat bij jou?

Toch heeft dromen belangrijke voordelen! We noemen er drie:

  1. Met een droom stel je jezelf een doel. Wanneer je een mooie droom hebt waar je helemaal voor gaat, dan deel je die het liefst met zoveel mogelijk mensen. Sterker nog: met iedereen die het maar wil horen! Dat is positieve energie. En die energie straal je uit naar anderen. Dat maakt dat je op een positieve manier gezien wordt door anderen, je straalt positiviteit, enthousiasme en bevlogenheid uit. Je weet je droom tot in alle details te schilderen, zó sterk, dat anderen het ook kunnen zien, proeven, ruiken en voelen. Dat steekt aan en je zult merken dat anderen je automatisch gaan helpen in het realiseren van je droom.
  2. Met een droom programmeer je jezelf als het ware in het bereiken van je doel. Je denkt na over de mensen en zaken die je nodig hebt om je droom te kunnen realiseren. Dit maakt, samen met het delen van je droom, dat het gaat werken als een supermagneet. Je trekt hierdoor mensen, dingen en situaties of zakelijke opportunities aan die je eerder niet zag. Het zal niet de eerste keer zijn dat één van de contacten of zaken die je nodig hebt om je droom te realiseren véél dichter bij is dan je ooit eerder had gezien of had gedacht. We kennen allemaal het voorbeeld van iemand die een nieuwe Volkswagen Beetle bestelt en deze vervolgens overal ziet rijden… zó werkt dat dus!

Ja, ik wil ook als manager mijn doelen waarmaken!

Neem contact met me op!

Een valkuil bij dit onderdeel is dat je denkt dat je geld of andere middelen nodig hebt! Je hebt namelijk nóóit geld nodig. Je hebt dátgene nodig wat je met dat geld wil kopen…

  1. Een sterke droom zorgt voor beweging! Koppel een actielijst aan je droom en je bent op weg naar het manifesteren van die droom. Een goede droom is niet iets dat je volgende week al gerealiseerd hebt. Kies daarom een droom die zó ver in de toekomst ligt, bijvoorbeeld over 7 of over 10 jaar, dat je op dit moment niet kan overzien of het realistisch is. Dat hoeft namelijk helemaal niet. Je droom zorgt voor een stip op de horizon, een richtpunt, waar je op kan koersen. Het voordeel van het hebben van een droom is dat je in beweging komt… én blijft! Daarbij is het belangrijk om te bedenken dat dromen vaak gerealiseerd worden met kleine stapjes… babysteps! En die kun je perfect opnemen in je actielijst. Wie van jouw contacten kun jij bijvoorbeeld vandaag nog bellen om je droom te delen en je te helpen met die eerste stap?

Dromen is DOEN!

Sommige mensen vinden privé dromen veel makkelijker. Begin daar dan mee om te oefenen. En natuurlijk zijn er altijd wel mensen om je heen die je voor gek verklaren en die in één minuut je hele droom kunnen afschieten. Vraag juist dit soort mensen dan eens of ze ook drie redenen kunnen noemen waarom jouw droom wél zou kunnen slagen….  Dat zal ze bezig houden en geeft jou de gelegenheid om mensen met een positieve instelling om je heen te verzamelen. Mensen die je daadwerkelijk ondersteunen om jouw droom te realiseren!

Hoe nu verder?
Wil je met je team vanuit een droom een duidelijke  visie en strategie ontwikkelen? Doe dan in-company onze workshop ‘Strategie met Ballen’

We beloven je mooie inzichten en resultaten!

(We zijn er ook apetrots op dat wij als W2 Insght met deze workshop vaste partner zijn voor de ‘Meester in je Werk’ week van het A&O Fonds)

Ja, ik wil met m’n team  ‘Strategie met Ballen’ doen.

Wil jij persoonlijk  in slechts drie uur een strategie uitzetten die maakt dat jij jouw ‘droom’ gaat realiseren, je de route daar naartoe helder krijgt en die het je makkelijker maakt om de keuzes die daarbij komen kijken te maken? Laat je dan informeren over onze Strategie One sessie!

Ik ben nieuwsgierig naar de Strategie One!

Neem contact met mij op!

Remember: Dromen is puur Leiderschap!

2 reacties op “Leiderschap begint met dromen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opdrachtgevers die in onze aanpak geloven