Wat ga je doen wanneer je later groot bent?

Jouw toekomst, jouw ‘Stip op de horizon

2020 is net begonnen, het begin van een nieuw decennium en de reclamemedia spelen in op onze verlangens om op korte termijn weer slank te worden, in conditie te raken en op een gezonde manier te leven. Er wordt echter geen aandacht gegeven aan iets wat veel belangrijker is in ons leven, nl. onze persoonlijke ‘Stip op de horizon’, oftewel onze toekomst; datgene waar we op langere termijn naar toe willen.

Een uitgelezen moment om dit thema weer eens aan te snijden!

Navigatie

Om bij het begin te beginnen, wat houdt deze ‘Stip’ precies in?

waar wil je naar toe

Neem het maken van een autorit als voorbeeld. Je weet van tevoren waar je naar toe wilt, wat je op deze bestemming gaat doen en welke verwachtingen je daarover hebt. Wanneer je om een bepaalde reden gehinderd wordt in het bereiken van je bestemming (wegomlegging, file etc.) vind je dat a: niet prettig en b: zoek je meteen naar nieuwe oplossingen. De navigatieapparatuur is hier een mooi hulpmiddel.

Hetzelfde geldt wanneer, eenmaal aangekomen op je bestemming, je verwachtingen om de een of ander reden niet worden waargemaakt en omstandigheden anders zijn dan je had gedacht. Ook dan maak je nieuwe keuzes en zet je stappen om toch te krijgen wat je wilt.

Als dit een normale handelwijze is voor iets simpels als een autorit, waarom doen we dan niet precies hetzelfde voor de belangrijke aspecten die we in onze toekomst willen realiseren? Check het maar bij jezelf en beantwoord deze vraag:

Wat ga je doen wanneer je later groot bent?”

Is je antwoord duidelijk en goed omlijnd antwoord? Heb jij je reis al gepland? Weet je wat je in de toekomst wilt gaan doen en welke verwachtingen je hebt? Of heb je meer een vaag gevoel of een verlangen?

Wellicht heb je zelfs helemaal geen idee en voel je je misschien wel depressief omdat je voor je gevoel ‘stil staat’ op dit moment niet het beste uit jezelf haalt en je leeft vanuit de ‘waan van de dag’.

Dromen

We hebben er al meerdere artikelen over geschreven: ‘dromen’ als basis voor de doelen in je leven. Lees bijvoorbeeld dit artikel nog eens:

dromen over je toekomst

We dromen veel te weinig. We worden opgevoed met meetbare criteria en wat de maatschappij en anderen van ons verwachten; ‘dromen zijn bedrog’.

De kracht van dromen wordt echter mateloos onderschat. Dromen is leuk en fijn en geeft energie. Je creëert jouw wereld en jouw toekomst zoals jij dat wilt en alles is mogelijk. Door te dromen kom je in contact met wat voor JOU belangrijk is. Je voelt je passie en je voelt ook hoe waardevol het is wanneer je die passie een praktische en prominente plaats in je dagelijkse leven zou geven.

Jouw passie

Waar verlang jij naar? Wat wil je realiseren of ‘neerzetten’ in deze wereld? Hoe wil je dat jouw toekomst eruit ziet?

Hoe zou het zijn wanneer je dit kunt vertalen in een ‘Stip op de horizon’ en een toekomst waar je echt blij van wordt?

Fantastisch toch!

Actie!

Wanneer je jezelf herkent in al het voorgaand en nu echt de voor jou belangrijke ‘stippen’ voor je leven wilt zetten, is het tijd voor actie.

Het is ook een gegeven dat het in ons eentje helder krijgen van persoonlijke thema’s super lastig is omdat dan alles heel dicht bij ons staat. Het is het lastig om dat perspectief te krijgen, vooral wanneer het onze eigen ‘stip op de horizon’ betreft. Wat we dan nodig hebben is een ondersteuning van buitenaf van iemand die ons de juiste vragen stelt en die ons die stevige en duidelijke handvatten biedt.

Dus: Waar wil JIJ naar toe?

waar wil je naar toe

Strategie met Ballen

Bij W2 Insight hebben we daarom ‘Strategie met Ballen’ standaard in onze dienstverlening opgenomen en zo de afgelopen jaren talloze ondernemers, teams, leidinggevenden, werkzoekenden en medewerkers geholpen hun ‘Stip’ helder te krijgen en doelgericht te werken aan de door heb gewenste toekomst.

‘Strategie met Ballen’ is een verbluffend snelle, eenvoudige en tegelijkertijd gedegen methode om ervoor te zorgen dat jij aan het roer staat van je eigen leven met een heldere visie voor ogen en een duidelijk plan om deze ook daadwerkelijk te realiseren. De methode helpt je om je dromen, doelen of ambities super concreet te krijgen om vervolgens ook alle stappen uit te kunnen werken die je moet gaan zetten om deze in de toekomst te bereiken.

Cadeau voor jezelf

Begin 2020 met jezelf een mooi cadeau te geven in de vorm van een event ‘Strategie met Ballen’. Wil jij nieuwe wegen inslaan en weten hoe je voortaan een kristalheldere ‘Stip op de horizon’ kunt stellen en helder bepalen welke exacte stappen en acties daar voor JOU bij horen? Vul het contactformulier rechts in en vraag ons hoe we jou kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opdrachtgevers die in onze aanpak geloven