Dit jaar met je team naar ongekende hoogte!

De basis waarop elk goed lopend team is gebouwd.

Elk moment biedt weer legio nieuwe kansen en mogelijkheden. Elk moment kun je jezelf voornemen dingen anders en/of beter te doen. Wij van onze kant willen je inspireren om in ieder geval aan de slag te gaan met het bouwen van een goed lopend team!

team

Drie Pijlers
Wanneer je tevreden bent over je team, maar toch ook de uitdaging ziet om op een verantwoorde manier nóg meer uit je team te halen, dan zal je met elkaar hard willen blijven werken aan drie pijlers. Deze drie pijlers zijn de absolute basis om een goed lopend en goed functionerend team, uit te bouwen tot een topteam, waarmee je je doelstellingen voor het komende jaar met een gerust hart, en met veel plezier zult gaan halen.

1     Vertrouwen
Veel leiders zitten vaak nog teveel in de controle modus. Vertrouwen zal je eerst moeten geven, voordat je het kan ontvangen. Vervolgens kun je het gaan cultiveren. Als het goed is, neem je mensen aan in je team omdat ze goed zijn in hun vak en jou kunnen vertellen wat er moet gebeuren. Wanneer jij echter aan die medewerkers gaat vertellen wat ze moeten doen dan klopt er ergens iets niet. Hier is het oude spreekwoord van toepassing: ‘Vertrouwen komt te voet en gaat te paard’. Als leidinggevende sta je voor je woord. Je zegt wat je doet en je doet wat je zegt. Door de controle nóg meer los te laten en vertrouwen aan je medewerkers te geven, komen ze nóg meer in hun kracht te staan. Lees ook dit artikel nog eens

communicatie

2      Communicatie
Natuurlijk is communicatie een containerbegrip, maar in dit geval doelen we specifiek op het ontwikkelen van de feedback-vaardigheden in je team. Het is cruciaal om je teamleden op een goede manier onderling feedback te leren geven én ontvangen. Alleen dan kunnen je mensen elkaar helpen om te groeien.
Goed feedback* kunnen geven en ontvangen is als een soort supermest voor teams: ineens schiet iedereen en alles in de groei!

  • Wanneer je de regels en stappen in het geven en ontvangen van feedback wilt ontvangen, stuur ons dan even een mail

3       Betrokkenheid
Betrokkenheid van je teamleden is cruciaal voor het behalen van je doelen. Betrokkenheid en onderlinge afhankelijkheid om een gezamenlijk resultaat te boeken, zijn niet toevalligerwijs de elementen die het verschil maken tussen een groep mensen en een team.

Je kan de leider zijn die het alleen maar heeft over het werk, of de leider die zijn teamleden regelmatig vraagt hoe het met ze gaat, hoe het thuis gaat of hoe de lang verwachte vakantie is verlopen.
Jouw betrokkenheid bij je mensen creëert hun betrokkenheid bij de te behalen resultaten!

Deze betrokkenheid bij je team is uiteraard wél authentiek en gemeend. Mensen hebben het in een ‘split second’ door wanneer je alleen maar een kunstje opvoert. Mensen willen gezien en gehoord worden. Wanneer je erin slaagt om je medewerkers oprecht dat gevoel te geven, gaan ze voor je door het vuur.

Gewoon toepassen!
Wanneer je de drie bovenstaande pijlers al succesvol toepast in je team en je wilt in 2018 de lat weer een stukje hoger leggen, dan bied je je medewerkers ook een extra uitdaging waar ze zich hard voor kunnen maken. Dat motiveert hen extra om de eigen capaciteiten in te zetten voor de doelen van je team.

Er zit meer in je team
Wanneer je als leider van een team het gevoel hebt óf gewoon zeker weet dat er méér in je team zit en je wilt onderzoeken hoe je daar handen en voeten aan kan geven, dan neem contact met ons op. Er gingen je al veel collega’s voor, die met ondersteuning van W2 Insight ongekende hoogten hebben bereikt met hun teams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opdrachtgevers die in onze aanpak geloven