Wat wil jij dit jaar in je schoen?

Goed leiderschap: mooi om te krijgen, nog mooier om te geven!

Vers van de pers

Onlangs ontdekten wij een boek, vers van de pers, van Dr. Danielle Harlan uit de Verenigde Staten: “The New Alpha”. We zijn onder de indruk van het werk van Dr. Harlan. Zeker omdat haar boek niet zómaar weer een boek over leiderschap is. Het is het resultaat van jarenlang onderzoek in de praktijk.

Dit maakt het boek tot een interactief leiderschaps- en persoonlijk ontwikkelingsprogramma, dat je helpt om je menselijk potentieel te optimaliseren terwijl het tegelijkertijd de competenties van jou als leider vergroot. Echt een boek om dit jaar in je schoen te krijgen.  Het is dan ook de (boeken)tip van de W2 Insight Pieten!

Zoals het nu gaat werkt het niet meer!

Dr. Harlan beschrijft in haar boek de Nieuwe Leiders zoals de wereld die op dit moment zo hard nodig heeft. Leiderschap op de manier waar ook wij als W2 Insight voor staan en dit in organisaties, in teams en zeker niet in de laatste plaats bij leiders introduceren, aanmoedigen en ontwikkelen.

Het gaat over die nieuwe leiders uit allerlei soorten organisaties, werkvelden en rollen die echter verenigd zijn in hun onwrikbare geloof in het feit dat de manier waarop het op dit moment gaat in de wereld niet werkt en dat er een andere én betere manier is om leiderschap uit te oefenen.

Leiderschap vanuit drie kernovertuigingen:

Dr. Harlan beschrijft in haar boek dat de nieuwe leiders hun leiderschap vormgeven vanuit drie kernovertuigingen:

  1. Ieder mens bezit het aangeboren potentieel om een unieke en betekenisvolle impact te maken op de wereld. Wanneer we dit potentieel erkennen en er gebruik van maken, dan inspireren en motiveren we anderen op een natuurlijke manier, vergroten onze invloed en verbeteren we onze vaardigheid om positieve veranderingen te initiëren in onze levens, onze organisaties en de wereld waarin we leven.
  2. Wanneer we eraan werken om de beste versie van onszelf te worden, ontwikkelen we de fundamentele competenties die noodzakelijk zijn om effectief leiding te geven aan anderen.
  3. Een succesvol leider zijn behelst meer dan alleen dat wat we bereiken of volbrengen. Het gaat ook over het kunnen genieten van het leven en het hebben van een positieve impact op anderen en de wereld om ons heen. Juist deze twee laatstgenoemde aspecten van succes geven ons de motivatie en het uithoudingsvermogen om productief vol te houden tijdens moeilijke uitdagingen en geven onze levens op de lange termijn een betekenis en een doel.

Gedreven door deze drie kernovertuigingen focussen Nieuwe Alpha leiders zich op het ontwikkelen van hun competenties op drie essentiële gebieden:

  • Persoonlijk excelleren
  • Persoonlijk leiderschap
  • Team- en organisatorisch leiderschap

Tedx

Dr. Harlan heeft haar bevindingen ook gedeeld op Tedx. De link naar het filmpje met haar Tedx bijdrage vind je hier:

leiderschap

Wie de schoen past, trekke hem aan!

Ben jij als manager van een team of leider in een organisatie geprikkeld door de in dit artikel genoemde kernovertuigingen? Wil je deze vorm van leiderschap ook in je schoen en wil je graag verder praten over hoe je hier voor jezelf en jouw organisatie (verder) invulling aan kan geven?

Maak dan een afspraak met ons.

We helpen je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opdrachtgevers die in onze aanpak geloven